Önemli açıklama

Lugat-ı Naci osmanlıca sözlük çalışmamız ile alakalı önemli açıklama

Lugat-ı naci   bin bir emekle herhangi bir ticari hedef düşünmeden internet ortamına aktardık. www.lugatinaci.com adresi üzerinden yayınlanmaktadır.

İnternet ortamında bilgi çok hızlı şekilde yayılsada bir o kadar kolay şekilde de kaybolmaktadır. Bu nedenden dolayı verdiğimiz bu emek yok olmasın diye bu blog oluşturulmuştur. Ve sayfa sayfa maddeler listelenmiştir.

Yaptığımız bu çalışma bizim iznimiz dışında başka web sitesi olarak kolonlanması, kitap olarak basılması ya da lugatinaci.com şeklinde kaynak gösterilmeden bir kısmının yayınlanması doğru değildir. Kul hakkıdır.


 "Ne var ki, kütüphanede olan bir kitabı yazıp koymuşsunuz. Bundan da kul hakkı mı" olur diye düşünen olabilir. Madem o kadar basit, bu emeği çalmadan önce siz de kütüphaneden lugatı naci boyutunda bir  osmanlıca kitap alıp internete aktarınız. Bütün millet istifade etsin.

Vaktim yok, param yok, imkanım yok, yapacaktım ama zaten yapılmış demeyin sakın. Biz de vakit ayırdık, bütçe ayırdık.. imkanları oluşturduk ve yaptık. Emek hırsızlığı olduğu için böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldık.

Gayemiz daha çok osmanlıca eserin aktarılması.. Kopyala yapıştır ile kısır döngü oluşturmak yerine internette olmayan osmanlıca eserleri tespit edip, onları internete aktarmaya çalışalım.. Hazırcılık yaparak köstek olmak yerine, destek olmaya çalışalım. Katkıda bulunalım.

Düşünce, görüş, istekleriniz varsa ya da ekibimizde yer almak istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.

lugatinaci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder